Nødbremsen

View Original

NØDBREMSEN BLOKERER MOTORVEJSAFKØRSEL PÅ E47-MOTORVEJEN

5 deltagere i Nødbremsen har i dag blokeret E47-motorvejens afkørsel i sydgående retning ved Herlev Hovedgade i modstand mod planerne om de 15 nye klimaødelæggende motorveje.

Planerne om de nye motorveje er ikke bare katastrofale for klimaet, de er også baseret på en løgn. Da infrastrukturaftalen blev indgået i 2021 havde daværende transportminister Benny Engelbrecht bildt Folketinget ind, at Infrastrukturaftalen var "CO2-neutral", og han tilbageholdt vigtige klimatal for Folketinget. Det kostede ham ministerposten - men planerne om motorvejene står stadig.

"Det er så skræmmende, at vores regering ignorerer klimaforskningen og blæser på de demokratiske spilleregler. Planerne om de 15 nye motorveje er katastrofale for klimaet og vores allesammens sikkerhed, og de er vedtaget på en løgn. Hvor længe vil regeringen blive ved med at smadre demokratiet og vores allesammens mulighed for en sikker fremtid?", siger Nicolai Nørrekær, deltager i Nødbremsen.

Pressekontakt: presse@noedbremsen.dk

Nødbremsen modtager finansiel støtte fra Climate Emergency Fund, som støtter kampagner, der kræver, at magthaverne handler på det klimakollaps, vi står i.