Nødbremsen

View Original

FOR ANDEN DAG I TRÆK: NØDBREMSEN BLOKERER MOTORVEJSAFKØRSEL PÅ ØRESUNDSMOTORVEJEN

7 deltagere i Nødbremsen har i dag blokeret Øresundsmotorvejens afkørsel ved Sjællandsbroen i modstand mod regeringens samfundsødelæggende klimapolitik. 

Klimaet har slået dødelige rekorder 12 måneder i træk - og verdens førende klimaforskerne siger, at klimakollapset eskalerer hurtigere end de kan nå at forudse. 

Planerne om de 15 nye motorveje er bare ét af mange skræmmende eksempler på, at regeringen fortsætter med at lave klimaødelæggende projekter, der presser os allesammen ud i en fremtid, hvor vil vi miste adgangen til helt basale fornødenheder som mad og rent drikkevand.

"Klimakollapset udspiller sig for øjnene af os, og vi skal mindske vores udledninger til et absolut minimum så hurtigt som muligt, hvis vi skal undgå, at klimakollapset fører til et kollaps af samfundet. Alligevel nægter regeringen at dropper planerne om de 15 nye klimaødelæggende motorveje. Det gør mig helt ærligt pissebange, og jeg kan ikke bare se til, mens regeringen presser os ud i en fremtid præget af katastrofer, konflikter og mangel på helt basale fornødenheder som mad og rent drikkevand", siger Line Kvartborg Vestergaard, deltager i Nødbremsen.

Pressekontakt: presse@noedbremsen.dk

Nødbremsen modtager finansiel støtte fra Climate Emergency Fund, som støtter kampagner, der kræver, at magthaverne handler på det klimakollaps, vi står i.