Nødbremsen

View Original

NØDBREMSEN BLOKERER TRAFIKKEN I KRYDSET H.C. ANDERSENS BOULEVARD/NY KONGENS GADE I KØBENHAVN

12 deltagere i Nødbremsen har i dag stoppet trafikken i krydset H.C. Andersens Boulevard/Ny Kongens Gade i København.

Mens millioner af mennesker denne sommer har mærket de katastrofale konsekvenser af klimaets ophedning, har regeringen haft travlt med at planlægge stoledans og brygge på en løgnagtig fortælling om, at de med nye ministre kan bringe Danmark ind i en bedre fremtid.

Ifølge verdens førende klimaforskere har vi kurs mod en dystopisk fremtid med global mangel på mad, rent drikkevand og sikkerhed, og det laver en ministerrokade ikke om på. Der er brug for akut politisk handling på den klimanødsituation, vi står i, og det betyder - blandt andet - et omgående stop for unødvendige, klimasmadrende aktiviteter/projekter, som byggeriet af 15 nye motorveje.

Alligevel fortsætter regeringen med speederen i bund mod klimakollaps og sætter vores allesammens sikkerhed og livsgrundlag på spil.

“Det er så ekstremt frustrerende at se, at vores regering stadig ikke fatter alvoren af det klimakollaps, vi står i. Der er vitterligt millioner af mennesker, der har mistet deres liv, deres kære, deres hjem eller deres livsgrundlag denne sommer på grund af oversvømmelser, hedebølger og skovbrande. Og det bliver kun værre i fremtiden, hvis ikke vi gør alt, hvad vi kan, for at mindske vores CO2 udledninger. Regeringen ignorerer klimavidenskaben, klimakatastroferne, og den brede befolknings ønske om klimahandling. Derfor må vi desværre lave protester, der ikke kan ignoreres.”, siger Line Kvartborg Vestergaard, deltager i Nødbremsen.

Pressekontakt: presse@noedbremsen.dk

Nødbremsen modtager finansiel støtte fra Climate Emergency Fund, som støtter kampagner, der kræver, at magthaverne handler på det klimakollaps, vi står i.