Nødbremsen

View Original

NØDBREMSEN BLOKERER TRAFIKKEN I KRYDSET ÅGADE/JAGTVEJ I KØBENHAVN

14 deltagere i Nødbremsen har i dag stoppet trafikken i krydset Ågade/Jagtvej i København.

Vi står i et eskalerende klimakollaps, som allerede koster millioner af menneskeliv. Verdens førende klimaforskere kan ikke råbe højere: vi skal nedbringe vores CO2-udledninger hurtigt og drastisk, hvis vi skal undgå de værste konsekvenser af klimaets sammenbrud. Hvert et ton CO2 tæller.

Alligevel fortsætter regeringen med planerne om at bygge 15 nye motorveje, som alene i anlægsfasen vil udlede mere end 1 million ton CO2, og som vil låse os fast i privatbilisme og høje udledninger langt ud i fremtiden.

“I Danmark har vi allerede et af verdens allerhøjeste CO2-aftryk per indbygger, og det bliver kun højere af, at vi gøres afhængige af ny fossil infrastruktur. Hvordan kan regeringen overhovedet finde på at anlægge nye motorveje og afvikle den offentlige transport, når vi står midt i en klimanødsituation, som kræver, at vi omgående nedbringer vores udledninger? Det er jo stik imod al videnskab - og i øvrigt imod deres egne klimaløfter. Regeringens klimaødelæggende politik kommer til at koste vores børn og unge deres fremtid. Det må vi simpelthen ikke lade ske.” siger Nikoline Borgermann, deltager i Nødbremsen.

Pressekontakt: presse@noedbremsen.dk

Nødbremsen modtager finansiel støtte fra Climate Emergency Fund, som støtter kampagner, der kræver, at magthaverne handler på det klimakollaps, vi står i.