NØDBREMSEN BLOKERER H.C. ANDERSENS BOULEVARD I KØBENHAVN

15 deltagere i Nødbremsen har i dag blokeret H.C. Andersens Boulevard i modstand mod regeringens samfundsødelæggende klimapolitik. 

I løbet af den sidste måned har der været massive oversvømmelser i blandt andet Tyskland, Indonesien, Kina, Frankrig, Holland, Armenien, Mexico, Tyrkiet og Brasilien. Samtidig har der været hedebølger, tørke og voldsomme jordskred, alt sammen forårsaget af klimaets ophedning.

Klimakollapset koster allerede menneskeliv, og det her er kun begyndelsen. Hvis vi skal afværge det værste af klimakollapset, skal vores klimagasudledninger reduceres til et absolut minimum så hurtigt som muligt.

Alligevel fortsætter regeringen sin samfundsødelæggende klimapolitik og nægter at droppe klimaødelæggende projekter som de 15 nye motorveje.

"Det står efterhånden bøjet i neon, at vi står i et klimakollaps, der truer vores allesammens sikkerhed og fremtid. Det er så skræmmende, at vores regering lukker øjnene og fører politik som om, de kan fortsætte som før. Hvis ikke vi ændrer vores samfund drastisk nu, så gør klimakollapset det for os. Og det vil helt konkret betyde, at vi mister vores adgang til helt basale fornødenheder som mad og rent drikkevand.", siger Kajsa Rød, deltager i Nødbremsen.

Pressekontakt: presse@noedbremsen.dk

Nødbremsen modtager finansiel støtte fra Climate Emergency Fund, som støtter kampagner, der kræver, at magthaverne handler på det klimakollaps, vi står i.

Forrige
Forrige

Næste
Næste