NØDBREMSEN BLOKERER TRAFIKKEN I KRYDSET ENGHAVEVEJ/P. KNUDSENS GADE I KØBENHAVN

10 deltagere i Nødbremsen har i dag stoppet trafikken i krydset Enghavevej/P. Knudsens Gade i København.

De globale temperaturer har slået rekorder 14 måneder i træk. Millioner af mennesker har mistet deres liv, deres hjem eller deres livsgrundlag denne sommer på grund af oversvømmelser, hedebølger og skovbrande. Ifølge forskere vil ca. 1 milliard mennesker dø, hvis klimaets ophedning overstiger 2 grader - og vi har direkte kurs mod en 2,9 grader varmere fremtid indenfor dette århundrede.

Det burde med andre ord være åbenlyst for regeringen, at vi står i en klimanødsituation, der truer vores allesammens sikkerhed og fremtid, og at der brug for akut politisk handling.

Alligevel nægter regeringen at droppe planerne om de 15 nye motorveje, der vil udlede mere end 1,3 millioner tons CO2 i anlægsfasen og fastlåse samfundet i privatbilisme og høje udledninger mange årtier ud i fremtiden.

“Det er skræmmende, at regeringen fortsætter med at ignorere klimavidenskaben og vende det blinde øje til de utallige klimakatastofer, der udspiller sig over hele verden. Der kan ikke længere være nogen tvivl om, at vi står i en nødsituation, der kræver akut politisk handling. Hvis regeringen ønskede os alle det bedste, ville de omgående droppe de 15 nye motorvejsprojekter og alle andre unødvendige, klimasmadrende projekter. Istedet fortsætter de med at bidrage til ødelæggelsen af vores allesammens livsgrundlag. Når regeringen sætter vores allesammens sikkerhed og fremtid på spil, har vi som civilsamfund en pligt til at gøre modstand”, siger Nicolai Nørrekær, deltager i Nødbremsen.

Pressekontakt: presse@noedbremsen.dk

Nødbremsen modtager finansiel støtte fra Climate Emergency Fund, som støtter kampagner, der kræver, at magthaverne handler på det klimakollaps, vi står i.

Forrige
Forrige

Næste
Næste