FOR FEMTE DAG I TRÆK: NØDBREMSEN BLOKERER MOTORVEJSAFKØRSEL PÅ ØRESUNDSMOTORVEJEN

5 deltagere i Nødbremsen har i dag blokeret Øresundsmotorvejens afkørsel ved Sjællandsbroen.

Mens millioner af mennesker fordrives, sulter og dør på grund af klimaets ophedning fortsætter regeringen med at bygge 15 nye klimasmadrende motorveje.

Én af de planlagte nye motorveje er udvidelsen af Ring 3-motorvejen, som alene i anlægsfasen vil udlede mere end 30.000 tons CO2. Desuden er udvidelsen beregnet til at give et samfundsøkonomisk underskud på hele 2,8 milliarder kroner og har afstedkommet et utal af høringssvar fra utilfredse borgere.

"Jeg fatter ikke, at vores regering stædigt holder fast i at bygge nye motorveje, når de nu ved, at vi står midt i et klimakollaps, der truer vores allesammens sikkerhed. Regeringen handler stik imod klimaforskningen og samfundets bedste, og det er planerne om udvidelsen af Ring 3-motorvejen bare ét eksempel på. Udvidelsen vil ikke kun være ekstremt klimaødelæggende, den har også mødt enormt meget lokal modstand og vil give et samfundsøkonomisk underskud på 2,8 milliarder kroner. Hvad skal der til, før regeringen stopper med at smadre vores allesammens livsgrundlag?", siger ⁨Nikoline Borgermann, deltager i Nødbremsen.

Pressekontakt: presse@noedbremsen.dk

Nødbremsen modtager finansiel støtte fra Climate Emergency Fund, som støtter kampagner, der kræver, at magthaverne handler på det klimakollaps, vi står i.

Forrige
Forrige

Næste
Næste