FOR FJERDE DAG I TRÆK: NØDBREMSEN BLOKERER TRAFIKKEN VED ÅGADE/JAGTVEJ I KBH

12 deltagere i Nødbremsen har i dag blokeret krydset Ågade/Jagtvej i København.

Vi står midt i et klimakollaps, som allerede fordriver og dræber millioner af mennesker verden over. Klimaforskere forudser, at klimaets ophedning vil tvinge 1 milliard mennesker fra deres hjem i løbet af de næste få årtier, og at en tredjedel af planeten står til at blive ubeboelig indenfor de næste 50 år.

Alligevel fortsætter regeringen med at lave klimaødelæggende projekter, der eskalerer det klimakollaps, der truer vores allesammens sikkerhed. Det er planerne om de 15 nye motorveje ét af mange skræmmende eksempler på.

"Det skræmmer mig helt vildt, at regeringen vil bygge 15 nye klimasmadrende motorveje midt i et klimakollaps, som allerede nu fordriver og dræber millioner af mennesker verden over. Klimaforskerne fortæller, at klimakollapset eskalerer hurtigere end de kan nå at forudse, og at vi skal mindske vores udledninger omgående, hvis vi skal undgå et kollaps af samfundet. Alligevel fortsætter regeringen deres klimaødelæggende politik og smadrer dermed vores allesammens mulighed for en sikker fremtid. Det er vi nødt til at gøre modstand imod.", siger ⁨Nikoline Borgermann⁩, deltager i Nødbremsen.

Pressekontakt: presse@noedbremsen.dk

Nødbremsen modtager finansiel støtte fra Climate Emergency Fund, som støtter kampagner, der kræver, at magthaverne handler på det klimakollaps, vi står i.

Forrige
Forrige

Næste
Næste