NØDBREMSEN FARVER KONGENS HAVE ORANGE

To deltagere i Nødbremsen har idag farvet græsplænen i Kongens Have orange i protest mod regeringens klimasmadrende politik.

Store dele af Syd- og Østeuropa er lige nu ramt af dødelige hedebølger. Lande som Italien, Grækenland, Rumænien, Kroatien og Albanien oplever livstruende temperaturer og flere steder har heden ført til ukontrollerbare skovbrande, der smadrer natur og fordriver og dræber mennesker og dyr.

Klimakollapset udspiller sig for øjnene af os, og klimavidenskaben viser, at vi skal mindske vores klimagasudledninger til et absolut minimum så hurtigt som muligt, hvis vi skal undgå de værste konsekvenser af klimaets ophedning.

Danmark har et af de største klimaaftryk per indbygger i verden og dermed har vi i Danmark en særligt stor opgave med at mindske vores klimagasudledninger. Alligevel fortsætter regeringen deres klimasmadrende politik og nægter at droppe planerne om 15 nye motorveje, der vil fastlåse det danske samfund i høje udledninger mange årtier ud i fremtiden. At Danmark allerede ligger nr. 7 i EU med mest motorvej på indbygger understreger, at regeringens politik er et udtryk for en ekstrem grad af overforbrug, der eskalerer det klimakollaps, vi står midt i.

"Det er så skræmmende at se regeringen fortsætte sin klimasmadrende politik, mens klimakollapset udspiller sig for øjnene af os. I Syd- og Østeuropa er der lige nu millioner af mennesker, der lever og dør med hedebølger, tørke og skovbrande. Danmark har et af de største klimaaftryk per indbygger, så vi har et kæmpe ansvar og en stor opgave med at mindske vores udledninger så meget som muligt, så hurtigt som muligt. Den opgave svigter regeringen fuldstændigt.”, siger Rakel Paredes Bailey⁩, deltager i Nødbremsen.

Pressekontakt: presse@noedbremsen.dk

Nødbremsen modtager finansiel støtte fra Climate Emergency Fund, som støtter kampagner, der kræver, at magthaverne handler på det klimakollaps, vi står i.

Forrige
Forrige

Næste
Næste