NØDBREMSEN FORSTYRRER PRESSEMØDE OM MINISTERROKADE

En deltager fra Nødbremsen har idag kortvarigt forstyrret regeringens pressemøde om ministerrokaden.

I stedet for at flytte rundt på taburetterne, skulle regeringen tage at gøre deres arbejde.

Efter 14 måneders global varmerekord og en sommer med dødelige hedebølger, oversvømmelser og skovbrande verden over, er det åbenlyst, at der er brug for akut politisk handling for at mindske vores CO2-udledninger mest muligt og hurtigst muligt.

Et åbenlyst første skridt er at droppe planerne om at bygge 15 nye motorveje, der vil udlede ekstreme mængder CO2 i selve anlægsfasen, og som vil fastlåse samfundet i privatbilisme og høje udledninger årtier ud i fremtiden.

“Denne sommer har vi igen set de voldsomme konsekvenser af klimakollapset på tværs af kloden. Dødelige hedebølger, katastrofale oversvømmelser og ukontrollerbare skovbrande har kostet liv og smadrer livsgrundlaget for millioner af mennesker. Istedet for at bytte taburetter og love guld og grønne skove, er det på tide, at regeringen tager sit ansvar på sig og laver den nødvendige politik for at mindske vores udledninger drastisk og omgående. Et åbenlyst første skridt er at droppe planerne om de 15 nye klimasmadrende motorveje. “ siger Oskar Kluge, deltager i Nødbremsen.

Pressekontakt: presse@noedbremsen.dk

Nødbremsen modtager finansiel støtte fra Climate Emergency Fund, som støtter kampagner, der kræver, at magthaverne handler på det klimakollaps, vi står i.

Forrige
Forrige

Næste
Næste