NØDBREMSEN BLOKERER TRAFIKKEN I KRYDSET ENGHAVEVEJ/P. KNUDSENS GADE I KØBENHAVN

7 deltagere i Nødbremsen har i dag stoppet trafikken i krydset Enghavevej/P. Knudsens Gade i København.

Denne sommer har vi igen set de voldsomme konsekvenser af klimakollapset på tværs af kloden. Dødelige hedebølger i Sydeuropa, USA, Japan, Mexico, Dubai og Indien. Ukontrollerbare skovbrande i Canada, USA, Brazilien, Grækenland og Makedonien. Katastrofale oversvømmelser i Brasilien, Kina, Indien, Canada og Sydtyskland. Og der er mange flere eksempler på, hvordan klimaets ophedning forårsager, at millioner af mennesker lider og dør.

Efter en katastrofal sommer og 14 måneders global varmerekord burde det være åbenlyst for regeringen, at skrivebordsøvelser ikke er nok til at sikre vores fælles livsgrundlag.

Alligevel nægter regeringen at gøre, hvad der er nødvendigt, og droppe deres unødvendige og klimasmadrende projekter som de 15 nye motorveje, der skal bygges over hele landet.

"Det har været så skræmmende at se, hvordan sommerens utallige klimakatastrofer har kostet liv og smadret millioner af menneskers hjem og livsgrundlag. Og det er jo kun en forsmag på, hvad der venter os, hvis ikke vi trækker nødbremsen og mindsker vores CO2-udledninger så meget som muligt, så hurtigt som muligt. Jeg fatter ikke, at vores såkaldt grønne regering fortsætter, som om alt er godt, og stædigt holder fast i, at der skal bygges 15 nye klimaødelæggende motorveje. Forstår de ikke, at der ikke er nogen, der går fri når vores fælles livsgrundlag smadres?” siger ⁨Laura Krarup Frandsen, deltager i Nødbremsen.

Pressekontakt: presse@noedbremsen.dk

Nødbremsen modtager finansiel støtte fra Climate Emergency Fund, som støtter kampagner, der kræver, at magthaverne handler på det klimakollaps, vi står i.

Forrige
Forrige

Næste
Næste